вівторок, 29 грудня 2015 р.

Історичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка (освітня програма «Американістика та європейські студії» http://history.univ.kiev.ua/uk/?option=com_content&view=article&id=ID_69 спільно з громадськими організаціями «Ліга інтернів», «Сучасний світ молоді» проводить Всеукраїнську олімпіаду «Сполучені Штати Америки: минуле та сьогодення» для учнів середніх шкіл (10 – 11 класи).
Мета проведення Олімпіади:
спонукати учнівську молодь до вивчення історії США, їх мови та культури, цивілізаційного потенціалу;
стимулювати абітурієнтів до вступу на факультети вищих навчальних закладів, де вони зможуть розширити та поглибити свої знання про Сполучені Штати Америки.


Олімпіаду передбачається провести в два етапи:

І етап

Старшокласникам пропонується підготувати та надіслати до журі конкурсу есе до 10 сторінок друкованого тексту за такими напрямами:

1) Українсько-американські відносини: історія, сучасний стан, перспективи;

2) Зовнішня політика США: глобальні та регіональні аспекти;

3) Сучасне американське суспільство;

4) Видатні американські суспільно-політичні діячі;

5) Українська діаспора у США.

Конкретна тема есе в межах цих напрямів визначається автором.

Есе приймаються з 15 грудня 2015 року до 25 лютого 2016 року за електронною адресою competition.kny@gmail.com ; olegmashev@ukr.net Телефон для довідок: 066 771 56 57 Клюкало Марія Володимирівна; 068 352 52 85 Машевський Олег Петрович

Обсяг есе має бути не більше 10 сторінок (включаючи список джерел та літератури) Використовується шрифт TimesNewRoman. Відстань між рядками – 1,5 інтервали комп’ютерного стандарту, кегль 14, поля: верхнє і нижнє – 20 мм, ліворуч – 25 мм, праворуч – 15 мм.Робота має містити перелік використаної літератури.

На першому аркуші вгорі автором обов’язково вказується:

– назва олімпіади, напрям, тема есе;

– прізвище, ім’я, по батькові автора;

– навчальний заклад, у якому автор навчається, населений пункт, область.

– контактний телефон фіксованого чи мобільного зв’язку;

– електронна адреса.

ІІ етап

Кращі есеїсти, яких відбере журі конкурсу запрошуються до участі в фіналі Олімпіади, який відбуватиметься на історичному факультеті КНУ імені Тараса Шевченка 12 березня 2016 року о 12 годині в аудиторії 349 (м. Київ, вул. Володимирська 60, Головний (червоний) корпус Київського національного університету імені Тараса Шевченка). Фінальна стадія Олімпіади передбачає виконання тестових і творчого завдань.

Нагородження переможців відбуватиметься 29 березня 2016 року о 12 годині в аудиторії 349. Переможці отримають призи та грамоти від історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка та громадських організацій «Ліга інтернів», «Сучасний світ молоді».

До оргкомітету та журі Oлімпіади увійшли представники історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка та громадських організацій «Ліга інтернів,» «Сучасний світ молоді».

Участь у Олімпіаді не передбачає додаткових балів для вступу на історичний факультет КНУ у 2016 році.

Немає коментарів:

Дописати коментар